Bach-virágterápia

Bach-virágterápia

A Bach-virágterápia módszerét Dr. Edward Bach az 1930-as években dolgozta ki. Észrevette, hogy bizonyos növények rezgése megfelel adott lelki problémáknak. Ezeknek a gyógyító erejű növényeknek az energiáját megfelelő módszerrel kinyerve a lélekre ható, tehát nem hatóanyag elvű gyógyító szerhez juthatunk.


Bach-virágterápia

A Bach-virágterápia rendszerében 38 virágesszencia található, melyek mindegyike egy-egy kedélyállapothoz társítható. A szerek kiválasztásához az egyén lelki, érzelmi állapotát kell meghatározni. A betegség a test-lélek-szellem hármassága közötti harmónia megbomlásából származik, ezért a gyógyulás lehetősége ennek a harmóniának a helyreállításával történhet, amely minden ember számára elérhető, hiszen önmagában hordozza annak lehetőségét.


Bach-virágterápia

A Bach-virágterápia során alkalmazott egyénileg összeállított esszenciák túladagolása nem lehetséges, használatuk mellékhatástól mentes. Mind felnőttek, mind gyermekek számára biztonságos kezelési módszer. A Bach-virágterápia hatékony kiegészítője lehet bármely terápiának.


Bach-virágterápia